Het dakisolatiemateriaal met blijvende U-waarde

Niet enkel de uitzonderlijke waterdichtheid maakt van een FOAMGLAS® Compactdak een geschikte oplossing voor actieve daken. In de gebruiksfase is het belangrijk dat de dakbedekkingsconstructie zijn oorspronkelijk prestaties blijft bewaren. Het FOAMGLAS® Compactdak bewijst al meer dan 50 jaar zijn waarde als zekere isolerende dakbedekkingsconstructie is. De gesloten structuur van de glascellen waaruit het is opgebouwd, maakt van cellenglas een betrouwbaar isolatiemateriaal voor veeleisende types van actief-gebruikte daken zoals waterdaken, terrasdaken, groendaken en parkeerdaken.

Cellenglas is het enige isolatiemateriaal waarvan is bewezen dat het zijn isolatiewaarde blijft behouden, ook wanneer het dakmembraan beschadigd of versleten is. Zelfs na bijna een halve eeuw zijn FOAMGLAS® daken nog even droog en doeltreffend als op het moment dat ze werden gerealiseerd.

Een FOAMGLAS® Compactdak is 100 procent waterdicht en dampdicht, en blijft dus ook 100 procent droog. Dankzij deze eigenschap is FOAMGLAS® het dakisolatiemateriaal zonder correctiefactor op de warmtedoorgangscoëfficiënt.

druksterkte

Daarnaast heeft cellenglas ook een uitstekende druksterkte. De druksterkte van FOAMGLAS® platen voor daktoepassingen varieert van 0,5 tot 1,6 MPa, afhankelijk van de gewenste isolatiegraad. Dit betekent dat de platen lasten van 50 tot 160 ton per m² kunnen dragen.

FOAMGLAS® isolatie blijft haar vorm- en maatvastheid bovendien behouden, bij alle temperatuurcycli, onder alle omstandigheden en onder elke belasting, en dat tijdens de volledige levensduur van een gebouw. 

Meer weten? Klik hier.

Bron: FOAMGLAS

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage