Isolco bezorgt Campus Scolaire Millermoaler kindvriendelijke atmosfeer

De Campus Scolaire Millermoaler, gelegen in Luxemburg, is een resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen de Luxemburgse architectenfirma WW+ en het Nederlandse Atelier PRO. Het gebouw combineert een openbare basisschool, een school voor speciaal onderwijs, een buitenschoolse opvang (BSO) en een ruime kantine onder één dak. Een zeldzaamheid in de Luxemburgse onderwijsinfrastructuur waar dergelijke faciliteiten traditioneel gescheiden zijn. De Troldtekt A2 panelen van Isolco dragen hun steentje bij aan de kindvriendelijke atmosfeer.

Het ontwerp van Campus Scolaire Millermoaler is economisch verantwoord en optimaal ingericht voor de gebruikers. Het gebouw valt op door zijn variërende verdiepingshoogtes die niet alleen extra ruimte creëren, maar ook groene daktuinen mogelijk maken. Deze elementen dragen bij aan de duurzaamheid en zorgen voor een aantrekkelijke, vriendelijke uitstraling van het gebouw.

Flexibele en lichtgevende architectuur

De architecten introduceerden flexibele zones die aanpasbaar zijn zonder het ruimtelijke gevoel te beperken. Grote vides en een licht taps toelopende vorm laten natuurlijk daglicht diep in het gebouw doordringen, waardoor het volume minder massief oogt en een open sfeer binnenin bevordert.

Milieuvriendelijke materialen en technologieën

Hout speelt een hoofdrol in de constructie van het gebouw. Het verleent een tactiel karakter en geeft de Campus Scolaire Millermoaler een frisse, kleinschalige uitstraling. Het gebouw voldoet aan de hoogste isolatienormen, is voorzien van groene daken, daktuinen, en PV-panelen om te voldoen aan de 'frisse school' eisen. De Troldtekt A2 panelen van Isolco, gekozen voor hun akoestische, brandveilige en esthetische kwaliteiten, dragen bij aan de ontspannen, kindvriendelijke atmosfeer van de school.

Een nieuwe standaard voor schoolgebouwen

De Campus Scolaire Millermoaler is niet alleen functioneel en economisch verantwoord, maar ook esthetisch aantrekkelijk en vooruitstrevend in zijn streven naar duurzaamheid. De samenwerking tussen WW+ en Atelier PRO heeft geleid tot een innovatief, toekomstgericht ontwerp dat mogelijk een nieuwe standaard zal zetten voor schoolgebouwen in Luxemburg.

Bron: Isolco
Deel dit artikel:
Onze partners