Jaspers-Eyers Architects breidt YPSO in Diegem uit tot hoogperformante werk- en ontspanningsplek

© Jaspers-Eyers Architects
© Jaspers-Eyers Architects
© Jaspers-Eyers Architects
© Jaspers-Eyers Architects

YPSO is strategisch gelegen in het hart van het Brussels International Airport-kwartier en maakt deel uit van een dynamische gemeenschap die onderdak biedt aan een diverse mix van lokale en internationale bedrijven en ondernemingen. Wanneer het huidige huurcontract van het financiële audit- en adviesbureau Ernst & Young in februari 2024 afloopt, voorziet ontwikkelaar Eaglestone voor het gebouw een omvangrijk renovatie- en uitbreidingsprogramma naar een ontwerp van Jaspers-Eyers Architects.

Met vier extra verdiepingen krijgt YPSO in het nieuwe ontwerp een totale vloeroppervlakte van ongeveer 21.600 m². Het project van 9 verdiepingen (gelijkvloers + 8) en 3 verdiepingen ondergronds zal parkeergelegenheid bieden voor 380 auto’s en 430 fietsen. Bij dit conversieproject zal de oorspronkelijke structuur van het bestaande gebouw worden hergebruikt om de hoeveelheid grijze energie tot een minimum te beperken en de koolstofvoetafdruk van YPSO te verkleinen.

 

Recreatieve en culturele voorzieningen

Van YPSO wordt verwacht dat het diensten en faciliteiten biedt voor een breed scala aan mensen en doeleinden, van openbare toegang tot restaurants en recreatie, privé en gemeenschappelijke terrassen, tot coworking en vergadermogelijkheden. De gemeenschappelijke ruimte omvat een atrium dat faciliteiten kan bieden als een restaurant, fitnessruimte, expositieruimte en andere recreatieve en culturele voorzieningen. Op de semipublieke verdiepingen kunnen coworkingruimtes en conferentieruimtes worden ondergebracht.

YPSO is door Jaspers-Eyers Architects ontworpen als een op de taxonomie afgestemd high-performance gebouw. In overeenstemming met de gezochte certificeringen zoals BREEAM Outstanding en CO2-neutraal brengt het project vooruitstrevende oplossingen op het gebied van zowel gebruikskwaliteit als milieunormen en -technieken.

Bron: Eaglestone & Buildings Forum
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners