Ontdek de genomineerde projecten voor de Brussels Architecture Prize 2023

Afgelopen juni kwamen de juryleden samen om de selectie van de genomineerde projecten van de tweede editie van de Brussels Architecture Prize te bespreken en de projecten te bezichtigen. Dorte Mandrup (voorzitter van de jury, Dorte Mandrup Arkitekter A/S), Job Floris (Vice-voorzitter, Monadnock), Eva Prats (Flores y Prats Arquitectos), Markus Bader (raumlabor), Meriem Chabani (New South) en Kaye Geipel (bauwelt) waren onder de indruk van de veelheid en de kwaliteit van de architecturale productie in Brussel. Ze selecteerden in totaal 24 genomineerde projecten in vier categorieën.

De Brussels Architecture Prize bekroont recente realisaties van Belgische of buitenlandse architecten in Brussel en van Brusselse bureaus in Vlaanderen, Wallonië of het buitenland. Elke architect met een architectenbureau in Brussel of auteur van een bouwwerk dat bijdraagt aan de kwaliteit van de hoofdstad, opgeleverd tussen januari 2020 en juni 2023, kon een kandidatuur indienen. Zowel jonge als gevestigde architecten konden kandideren met kleine, innovatieve interventies en grote, publieke ingrepen.

Stem vanaf nu hier op je favoriete project onder de genomineerden in alle categorieën samen. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs van de Brussels Architecture Prize. De publieksprijs, de winnaars van de vier categorieën en de eervolle vermeldingen worden op 12 december 2023 bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Dit zijn de 24 genomineerde projecten:

 

GROTE INGREEP

 

PUBLIEKE RUIMTE

 

EXTRA MUROS

 

KLEINE INTERVENTIE

 

Deze Brussels Architecture Prize ging van start in 2021 als initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en coproductie van Urban.Brussels en A+ Architecture in Belgium, en zet opnieuw de Brusselse architectuur en haar architecten in de verf. Zij maken de stad en ontwikkelen innovatieve projecten die een bron van inspiratie zijn tot ver buiten de grenzen van het Gewest. Deze tweejaarlijkse prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021 en bekroonde toen 7 projecten en architectenbureaus.

Bron: Brussels Architecture Prize
Deel dit artikel:
Onze partners