Stedelijk Transformatie Platform: hét event rond de verstedelijkingsopgave

Op dinsdag 26 september vindt de 5e editie plaats van het Stedelijk Transformatie Platform, hét event in Vlaanderen gericht op de grote verstedelijkingsopgave. De toenemende verstedelijking, de veranderende mobiliteit en de steeds grotere invloed van digitalisering vragen om een nieuwe aanpak op het vlak van (duurzame) gebiedsontwikkeling. Voor welke uitdagingen komen we te staan bij de transformatie en vernieuwing van de stads- en dorpskernen? Experts geven hun visie op de stad van de toekomst en lichten toe hoe je in hun ogen kan evolueren naar toekomstbestendige, energieneutrale, inclusieve en leefbare steden.

Circulaire duurzame bouw, urban greening, autoluw, leefbaarheid, watermanagement, reconversie, maar ook energiestromen, de tools en wat kan AI hierin betekenen? Het zijn stuk voor stuk interessante topics welke al even naar boven kwamen tijdens de voorbesprekingen van het seminarie Stedelijk Transformatie Platform. Moderator Jorn Verbeeck is gepassioneerd op dit thema en haalt het onderste uit de kan bij alle sprekers. Je kunt mooie voorbeelden verwachten, lessons learned, maar ook stevige discussies en mooie gesprekken.

Het Stedelijk Transformatie Platform gaat door in Lumière Mechelen, Frederik de Merodestraat 28. En ondertussen is ook de line-up rond van 17 experten. Het volledige programma kun je hier downloaden als pdf. 

Deel dit artikel:
Onze partners