Systeemoptimalisatie bij Carpentier zorgt voor nieuwe architecturale geveldesigns in hout

Bij houtexpert Carpentier brengen ze nieuwe systeemoptimalisaties op de markt. Een volgende stap naar een uniek esthetisch en duurzaam design wordt gezet met de Uni Line. 

Het onmogelijke werd mogelijk

Door de optimalisatie van het bevestigingssysteem zijn de architecten en houtprofessionals in staat om een origineel en naadloos gevelontwerp in hout te creëren. Profielen die dwars worden geplaatst hoeven niet langer verlijmd te worden, maar kunnen eenvoudig op een alu blokje met groef worden bevestigd. Er zijn dus geen nagels of vijzen zichtbaar. Met deze innovatieve oplossing zorgt Carpentier niet alleen voor een unieke esthetische toets, maar draagt het ook bij aan de ecologische duurzaamheid. De houten gevelbekleding is eenvoudig te (de)monteren en beantwoordt zo aan de toenemende vraag naar circulaire oplossingen. Bovendien is de plaatsing eenvoudiger en minder tijdrovend, wat ook voor de vakman een pluspunt betekent.

houten gevelbekleding uni line koppelt esthetiek aan duurzaamheid

Ze ontwikkelden bij Carpentier een QuickClip® profiel waarop deze innovatieve oplossing van toepassing is. Uni line is een circulaire gevelbekleding vervaardigd uit HOTwood essen die esthetiek koppelt aan hedendaags design en duurzaamheid. Het trendy Uni line profiel creëert een modern en strak lijnenspel en geeft reliëf aan de gevel, aangezien de basisprofielen van 20 x 65 mm afgewisseld worden met profielen die dwars op de gevel staan. Op hoeken loopt het strakke design naadloos door.

Uni line is verkrijgbaar in twee verticale designvarianten, elk met een eigen uitstraling: Uni line 40 QC en Uni line 65 QC. De benaming wijst op de diepte van het profiel. Voor extra creativiteit is kleurvariatie mogelijk tussen het basisprofiel en de dwars geplaatste profielen. Zo transformeert een gevel in een eyecatcher.

EENVOUDIGE EN NAADLOZE BEVESTIGING

De speciale eigenschappen van deze nieuwkomer in het gamma van thermisch essen gevelbekleding zitten in de onzichtbare en circulaire bevestiging. Net zoals de andere QuickClip® profielen is Uni line uitgerust met het unieke bevestigingssysteem van Grad. Dat bestaat uit een aluminium onderconstructie met voorgemonteerde clips waarop de basisprofielen eenvoudig en snel vast te klikken zijn. Uiterst innovatief is het feit dat er nu ook alu blokjes zijn voorzien om de profielen snel en makkelijk dwars te kunnen aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat het Uni line QuickClip® profiel volledig circulair is en dus moeiteloos kan worden verwijderd met een set demontagesleutels.

Grote vrijheid in ontwerpmogelijkheden

Met Uni line zijn er veel variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit twee dieptes (40 en 65 mm), waarmee kan worden gespeeld. Verder zijn meerdere kleuren met elkaar te combineren voor een bijzonder effect. Denk bijvoorbeeld aan dwars geplaatste houten profielen die zijn voorvergrijsd in combinatie met zwarte basisprofielen, of een combinatie van rood en zwart. Alles in dezelfde kleur is ook mogelijk. Welke afwerking ook wordt gekozen, de belijning zorgt voor een mooi spel van licht en schaduw. 

Deel dit artikel:

Contacteer Carpentier Hardwood Solutions

Onze partners