WoodInc organiseert infodag betaalbaar en circulair bouwen met hout

Meer dan ooit moeten we op zoek gaan naar duurzame en ecologische manieren van wonen, werken en leven. Zo heeft WoodInc Structurez ontwikkeld, de meest recente technologie rond houtskeletbouw. Met Structurez bouw je in enkele dagen een huis op zonder het gebruik van één moer, bout of nagel. Een oplossing voor handige doe-het-zelvers.

Structurez is een ecologische en circulaire manier van bouwen. De structuur en in optie de prefab isolatiecassettes kunnen opnieuw gebruikt worden. Hout is daarenboven een betere isolator. “En dat ecologisch bouwen steevast duurder is, is al lang niet meer het geval. Vandaag kan je bouwen met hout aan 550 euro per m2”, aldus Woodinc.

Dankzij de eenvoud van Structurez is het mogelijk een woning volledig zelf in elkaar te zetten. De balken en kolommen worden genummerd op de werf geleverd, samen met de unieke carbonstalen connectoren en een duidelijk montageplan. Structurez maakt tal van afwerkingen mogelijk, zo bepaalt de gebruiker de stijl van zijn afgewerkte woning, zowel de gevelafwerking als het interieur. Dankzij de esthetische kwaliteit van de balken en kolommen kan men ervoor opteren om de structuur deels of volledig zichtbaar te laten. De dikte van de wandopbouw kan aanzienlijk beperkt worden door ook tussen de kolommen te isoleren, wat resulteert in grotere leefruimtes.

 

Enkele voordelen:

  • Bouwen aan 550 euro/m2
  • Zeer korte bouwtijd (+- 10 DAGEN)
  • Beter isolerend dan klassieke bouw
  • Energiezuinig en ecologisch
  • Bouwen zonder nagels, moeten of schroeven
  • Kostenbesparend voor handige DIY-ers
  • Circulair bouwen
  • Tot 5 verdiepingen hoog

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een van de twee infosessies op 15 januari om 17 en 19 uur in Retie. Inschrijven kan via de contactpagina van WoodInc.be of door te bellen naar +32 (0)475 63 06 29.  Vergeet ook niet je geprefereerde uur door te geven.


 

Bron: WoodInc
Deel dit artikel:
Onze partners