Beroepscampus in Middelharnis koos voor DLW Linoleum van Gerflor

Voor een onderwijsinstelling waar dagelijks meer dan duizend leerlingen door de gangen en lokalen lopen, is een goede vloer essentieel. De Beroepscampus in Middelharnis koos voor DLW Linoleum van Gerflor. ‘Deze vloer is onderhoudsvriendelijk, duurzaam, heeft een geluiddempende werking en kan wel tegen een stootje. Precies wat we nodig hebben!’

Op de Beroepscampus in het Zuid-Hollandse Middelharnis zijn maar liefst zes onderwijsinstellingen gevestigd; ruim 1200 leerlingen volgen er een vmbo- of mbo-opleiding. De Beroepscampus zit in een splinternieuw pand. De ene helft, gebouw Zuid, is opgeleverd in januari 2021. De tweede helft, gebouw Noord, is in de zomer van 2022 in gebruik genomen. De algemene ruimtes en de theorielokalen van beide gebouwen zijn voorzien van een DLW Linoleum vloer van Gerflor.

Onderhoudsvriendelijk

Pascal Vogelaar is al sinds de opening van de Beroepscampus verantwoordelijk voor de facilitaire ondersteuning en beheer van het hele pand. Sinds tweeënhalf jaar is hij facilitair manager. Vanuit die rol is hij betrokken bij het traject van de nieuwbouw en de nieuwe vloer. “Wij zijn een school voor beroepsgericht onderwijs en we hebben ruim 1200 leerlingen. Omdat al deze leerlingen zich dagelijks door de gangen en lokalen bewegen – soms met vieze schoenen – is het voor ons belangrijk dat onze vloer onderhoudsvriendelijk en makkelijk te reinigen is. Bovendien willen we niet dat elk vlekje op de vloer opvalt. Ook moet de vloer tegen een stootje kunnen en een lange levensduur hebben.”

Vogelaar vertelt dat de aannemer die de leiding had over de nieuwbouw van de school Gerflor heeft aangedragen. “Hij had goede ervaringen met Gerflor. Op basis van onze wensen met betrekking tot de vloer, ook ons budget speelde daarbij een rol, heeft Gerflor deze DLW Linoleum vloer geadviseerd. En daar zijn we heel blij mee, want deze vloer voldoet aan al onze wensen."

Schoonmaken? Alleen neutraal reinigingsmiddel nodig!

De facilitair manager merkt op dat de DLW Linoleumvloer ook een aangename dempende werking heeft op de loopgeluiden die de vele kinderen produceren. Hij lacht: “Het is hier soms net een kippenhok, dus alles wat geluid dempt is fijn. En dat doet deze vloer ontzettend goed.”

Wat betreft onderhoud maakt de vloer volgens Vogelaar ook de beloftes waar. “Toen de vloer net lag, gebruikte de schoonmaak te veel schoonmaakmiddelen om de vloer te reinigen, maar dat wisten we toen nog niet. Er ontstond een soort laagje op de vloer, waardoor de vloer een doffe uitstraling kreeg en alle vuil juist extra zichtbaar werd. Toen we hierover contact opnamen met Gerflor kwamen ze meteen langs om testjes te doen. Zo zagen ze dat er niet het juiste schoonmaakmiddel werd gebruikt. Er werd ons geadviseerd om de vloer alleen met neutraal reinigingsmiddel schoon te maken. En dat werkt! De vloer ziet er perfect uit.”

‘Absoluut een aanbeveling’

Die snelle service in nazorg en advies van Gerflor noemt Vogelaar een groot pluspunt. “Ondanks dat ze niet om de hoek zitten, komen ze meteen deze kant op als ik iets aandraag of ergens advies over wil. We zijn zeer te spreken over de service en de nazorg die Gerflor levert. Absoluut een aanbeveling!”

Wat is DLW Linoleum?

In zowel gebouw Noord als gebouw Zuid van de Beroepscampus in Middelharnis ligt DLW Linoleum (Foggy Blue, 0056) van Gerflor op de vloeren van de algemene ruimtes en theorielokalen. DLW Linoleum bestaat voor 98 procent uit natuurlijke grondstoffen (bio-based en mineralen) en is gecertificeerd door vele eco-labels, waaronder de Blauwe Engel, M1, Floorscore en Cradle to Cradle Silver.

Het DLW Linoleum bij de Beroepscampus is behandeld met Neocare, een exclusieve oppervlaktebehandeling. Dit zorgt voor een mat effect, kras- en vlekbestendigheid, eenvoudig onderhoud en het voorkomt uitstoot, waardoor de luchtkwaliteit binnen beter is. Ook heeft Neocare een antivirale en antibacteriële werking.

Bron: Gerflor
Deel dit artikel:

Contacteer Gerflor

Onze partners