Loungebar Fiera: onzichtbare luxe van akoestisch comfort

Na twintig jaar leegstand opende de monumentale Handelsbeurs en de aangrenzende Schippersbeurs in Antwerpen opnieuw haar deuren. Het historische hart van de stad was jarenlang een bekende ontmoetingsplek. Vandaag de dag is de gerenoveerde Handelsbeurs een internationale toplocatie voor bijzondere evenementen, congressen en beurzen, mede dankzij OWA.

In de voormalige Schippersbeurs is J&M Catering neergestreken met een culinaire totaalbeleving: restaurant en loungebar Fiera. Op het menu staan wereldse gerechten, bereid met ingrediënten die men vroeger in de Handelsbeurs verhandelde.

Het interieur is adembenemend; de hoge plafonds, groene fluwelen banken, marmeren bars en intact gebleven historische elementen vormen een smaakvol geheel. Een visueel aantrekkelijk plafond, inclusief aangename akoestiek, mocht in de lounge logischerwijs niet ontbreken. Daarom werd deze ruimte voorzien van het naadloze akoestische OWAplan® in de kleur zwart.

OWAplan® combineert design en akoestiek. Dankzij de volledige vormvrijheid van het plafondsysteem was het mogelijk om OWAplan® op verschillende plekken gebogen toe te passen. Verlichting en andere elementen werden bovendien zorgvuldig verwerkt in het plafond. De A-klasse absorptiewaarde zorgt er daarnaast voor dat er, ongeacht het aantal gasten in de lounge, een aangenaam akoestisch klimaat heerst.

Deel dit artikel:
Onze partners