Recticel Insulation heeft opvolger voor Eurothane Bi-3

Op de afgelopen editie van Architect@Work stelde Recticel Insulation de opvolger van zijn Eurothane Bi-3-isolatie voor: de Bi-4. Nieuw is de verbeterde isolatiewaarde van 0,026W/mK en de bekleding uit zandvrij gebitumineerd glasvlies. De Eurothane Bi-4 is geschikt voor platte daken met de meeste kunststof- of bitumineuze dichtingslagen.

Dunne platen met goede isolatiewaarde

Door het gebruik van PIR-schuim als materiaal haalt deze nieuwe isolatie een waarde van lambda 26, waardoor ook dunnere isolatieplaten kunnen voldoen aan de huidige isolatie-eisen. In vele gevallen zal de dakrand met deze isolatie dus behouden kunnen worden. Bovendien zijn de platen erg licht en hebben ze een goede drukvastheid. Daardoor zijn ze zowel voor de renovatie als voor de bouw van platte daken erg geschikt.  

 

Tijd en gewicht uitgespaard

Een andere nieuwe eigenschap is de bekleding uit gebitumineerd glasvlies met zo goed als geen bestrooiing. Naast een betere hechting met de dakbedekking heeft deze bekleding ook als voordeel dat de dakdekker geen bestrooiing meer moet afborstelen. Bovendien is er nu ook een sponning mogelijk aan de vier zijden, wat de plaatsing van de isolatie nog vergemakkelijkt.

Naast de gewone Eurothane Bi-4 bestaat er ook een variant met een ingebouwde helling, de Bi-4A. Deze plaat is identiek aan de Bi-4, met als voordeel dat het regenwater dankzij de helling vlot afgevoerd kan worden. Door deze ingebouwde lichte buiging dient er geen hellingschape gemaakt te worden, wat enerzijds de uitdrogingstijd uitspaart en anderzijds het dak niet onnodig zwaarder maakt.  

Deel dit artikel:
Contacteer Recticel Insulation
Onze partners